Andezit'te - Ekvador Amazon Nehri

Dünyada Rafting | Andezit'te Rafting | Andezit'te EKVADOR

Andezit'te;

Karla kaplı volkanlardan su, kıyılara veya Amazon ormanının derinliklerine akar ve aşağıdaki oradaki muhteşem kanyonlar, vadiler ve ormanlarla dolaşırlar. Bu iz boyunca, güçlü Amazon Nehri veya Pasifik'e giden nefes kesici, birinci sınıf bir beyaz su kalmıştır.

Bu nedenle Ekvador, 2005 Dünya Rafting Şampiyonası'nın yerini seçti, tıpkı National Geographic dergisi dünyanın en iyi 10 beyaz atmosfer yerinden biri olarak seçti.

Ekvator'un neredeyse sürekli akan nehirleri - özellikle de doğudaki - nehirleri sıcak, tropik ve mükemmel erişilebilirliktedir. Başkent Quito şehrinden Andes'in doğu veya batı yamaçlarına doğru yola çıkarak, seçebileceğiniz çeşitli zorluk derecelerine sahip çeşitli nehirler bulacaksınız.

Yıl boyunca yağmur yağdığı için, Andes'in Amazon tarafındaki orman nehirleri, Andes'in batı kesimindeki muadillerinden daha geniş ve daha istikrarlı akışlara sahiptir. Bunlar aynı zamanda ülkenin en temiz ve doğal nehirleri. Doğu Ekvator nehirleri, olağanüstü beyaz suyuna ek olarak, egzotik çeşitleri olan bitki ve hayvan türleriyle birlikte Amazon ormanını yaşamak ve yerli halkının yaşam ritmini yaşamak için bir fırsat sunuyor.

Quito'nun güney-doğusunda, Amazon havzasına doğru yola çıkarak, 2-4 saat içinde, rafting cennetleri olarak bilinen bir avuç orman yerleşimi bulacaksınız: özellikle Tena, Macas ve Baeza gibi kasabalar (hem de ulusun aşırı Spor başkenti: Baños). Yıl boyu kürek çekme seçenekleri sunan bu kasabalara yakın olan yaklaşık bir düzine nehir, tüm sınıflara hitap ediyor - yeni başlayanlar için Sınıf I düz su koşularından, dik dere altından atlayan kıllı Sınıf V rapidere. Kısacası, herkes için burada bir şey var.

Su sıcaklıkları doğuda daha sıcaktır ve hafif katlı basit bir kürek ceketi genellikle uygundur. Kurak mevsim Kasım'dan Mart'a. Yağışlı mevsim, Mayıs'dan Ağustos'a, daha yüksek su seviyeleri gözlemlendiğinde geçerlidir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
İlginizi Çekecek Diğer Aktiviteler
DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞIN

Lütfen Blog formunu eksiksiz doldurunuz.

ONLİNE REZERVASYON VE HIZLI BİLGİ ALMAK İÇİN

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.