Dünyada ve Türkiye'de Extreme Sporları

Ekstrem Spor;

Tehlikeli sporlar olarak ta isimledirebileceğimiz bu spor alanı diğer etkinliklere göre daha fazla risk teşkil ettiğinden ve adrenalin salımını üst seviyelere çıkarttığından dolayı extreme heyecan severlerin vazgeçemedikleri bir tutkudur. Türkiye'de son yıllarda oldukça talep gören bu spor alanı yerli ve yabancı misafirlerinde dikkatini çekmektedir. Türkiye'de ve dünyada bilinen en güzel adrenalin sporlarının isimleri ve özellikleri hakkında bilgilere yer verilmiştir.

Rafting & Canyoning;

manzara raftingAntalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Köprülü Kanyon doğal güzelliği ile ön plana çıkmasıyla beraber zorlu kanyon kaya tırmanışlarıyla, kanyon içerisinde canyoning yaparak zorlu etapları sayesinde adrenalin severlerin tutkusu haline gelmiştir. Bölge rafting bölgesi olarak bilinir ve toplam rafting parkur uzunluğu 14 km dir. Yaz aylarında her yaş gurubu bu etkinliğe katılabilirken kış aylarında yoğun yamur yağışlarının oluşu, su debisinin yükselmesiyle ve akıntı hızının yoğunluğu rapit ve şelalelerin yüksekliği adrenalin tutkunlarının dikkatini çekmektedir. Bölgede bulunan profesyonel rehberler sayesinde size öncülük edecek her daim birilerini bulabilirsiniz. Daha fazla Detaylı Bilgi...

Antalya doğa sporları, doğa Aktiviteleri, en tercih edilen doğa sporları

Antalya Doğa Sporları | Doğa Aktiviteleri | Doğa Sporu

Antalya Doğa Sporları;

Antalya doğa sporları denilince aklımıza birçok spor dalları gelmektedir. Antalya mevsiminin birçok spor aktivitelerine uygun olmasından dolayı en çok tercih edilen illerimizin başında yer almaktadır. Özellikle su sporları denilince hiç şüphesiz açık ara öndedir. Antalya’da başlıca en çok tercih edilen ve yapılan doğa sporları listesine yer verilmiştir.

Antalya’da en çok tercih edilen doğa sporları;

  • Rafting
  • Canyoning
  • Trekking
  • Skuba dalış
  • Dağcılık
  • Doğada Bisiklet sürüşü
  • Mara gezileri
  • Tabiat parkı gezileri
  • Likya Yolu Yürüyüşü
  • Yamaç paraşütü
  • Kanyon Yürüyüşleri

Ayrıca Antalya son zamanlarda özellikle kış aylarında saklı kent bölgesinde kış sporlarına ’da ev sahipliği yapmaktadır. Toros dağlarının yüksek rakımlarında yağan karlar sayesinde kış sporları meraklılarının oldukça ilgisini çekmektedir.

Buggy Nedir Nasıl Yapılır? Antalya Buggy Safari Turları

Buggy Nedir Nasıl Yapılır? Antalya Buggy Safari Turları | Buggy

Buggy Nedir?

Buggy aracı, maksimum 2 kişi kapasiteli özel tasarlanmış sağlam iskeleti sayesinde en zorlu arazi şartlarında bile kolay hareket ve manevra kabiliyetine sahip 4 tekerli içten yanmalı motor sistemiyle benzinle çalışan saatte 90 km hıza ulaşan, küçük araba görünümüne sahip yarı açık arazi aracına Buggy denir.

Buggy Safari Nasıl Yapılır;

Buggy safari, kendine özgü arazi parkurlarında yapılan hava şartlarına bağlı olarak bazen tozlu ve çamurlu zeminde maksimum 2 kişi veya 1 kişiyle yapılan sürüş keyfi oldukça güzel olan, deneyim ve özel yetenek istenmeyen bir arazi aracıdır. Antalya Buggy Safari Turları, Buggy safari OffroadBuggy safari turuna başlamadan önce uzman eğitmenin size aracın çalışma ve kullanım şekli ile ilgili yapacağı kısa bir bilgilendirme sonrası hızlı adapte olup kısa ısınma turları atarsınız. Buggy safari araçlarını kullanmak için ehliyet gerekmemektedir. Buggy safari araçlarını ciddi herhangi sağlık problemi olmayan, 18 yaş ve üzeri katılımcılar kullanabilirler. 18 yaşından daha küçükseniz rehberin olumlu görmesi halinde ebe beyinleriyle birlikte araca binebilirler. Buggy safari turları oldukça eğlenceli ve heyecan verici bir aktivitedir. Antalya’da sizde böylesine farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız. Bizi ARAYARAK yerinizi şimdiden ayırt edebilirsiniz. Buggy safari turları hava şartlarına bağlı olarak ortalama 45 ile 60 dakika arası sürmektedir. 2 si bir arada Buggy safari ile Rafting turunu birlikte satın alarak yaşayacağınız heyecanı 2 ye katlaya bilirsiniz. İndirimli paket seçenekleri ve daha fazla detaylı bilgi almak için ARAYINIZ.

Antalya Atv Quad Safari Turları, Antalya Ekstreme Turu

Atv Quad Turu | Antalya Atv Quad Safari Turları | Atv Quad

Atv Qad Nedir?

Atv Quad, zorlu arazi koşullarına göre tasarlanmış, manevra kabiliyeti yüksek saatte 60 km hıza kadar çıkabilen, benzinli içten yanmalı motorla çalışan 1 veya 2 kişi binilebilen genelde 4 tekerli modelleri bulunan mükemmel yol tutuşuna sahip görüntüsü 4 x 4 motosikleti andıran motorlu araçlara Atv Quad denir.

Antalya’da Atv Quad Safari Turları;

Antalya’nın birçok bölgesinde Atv Quad Safari turları düzenlenmektedir. Yerli ve yabancı katılımcıların oldukça beğenisini kazanan Atv Quad Safari turları genelde misafirlerin tatil planlarına mutlaka olmasını istedikleri eğlenceli bir aktivitedir. Antalya Quad safari turları, Atv Quad safari turu Antalya ToursEn güzel Atv Quad Safari parkurları arasında yer alan Köprülü Kanyon parkuru Toros dağlarının görkemi ve kızılçam ormanları arasında zaman zaman çamurlu ve tozlu engebeli arazilerinde farklı bir deneyim yaşarsınız. Atv Quad Safari turu Yaklaşık olarak 45 ile 60 dakika arası sürmektedir. 1 Atv aracına maksimum 2 kişi binebilir veya sadece 1 kişi tercih edebilirler. Atv Quad Safari turlarına katılmak için özel bir yeteneğinizin olması veya sürücü belgesi sizden istenmemektedir. Gerekli güvenlik ekipmanları (kask v.b) verildikten sonra tur öncesi uzmanlar tarafından bilgilendirme verilir ve motorunuzu tanımak için kısa bir ısınma turu yaptırılır. Unutmayın Atv Quad Safari turları çamurlu ve tozlu bir aktivitedir. Yanınızda yedek kıyafet getirmenizi önerir ve sizi sıkmayacak rahat kıyafetler tercih edilmelidir. Antalya’da Atv Quad Safari turları genelde rafting turları ile birlikte tercih edildiğinde yaşayacağınız heyecan 2 kat daha eğlenceli olacaktır. Rafting & Atv Quad Safari turları hakkında detaylı paket ve bilgi almak için bizi ARAYINIZ.

Hang Gliding Nedir? Nasıl Yapılır? Hang Gliding Uçuşu Hakkında

Hang Gliding Nedir? Nasıl Yapılır? | Hang Gliding Uçuşu

Hang Gliding Nedir?

Hang Gliding ekstreme sporları arasında yerini alan, belli özelliklere sahip hafif ve sağlam ekipmanlardan oluşmuş, motorsuz gökyüzünde saatlerce süzülerek uçabilen, hava akımıyla ve insan becerisiyle Km lerce uzaklara uçabilen hava aracına Hang Gliding denir.

Hang Gliding uçuşu ve özellikleri, görselleriNasıl Yapılır?

Hang Gliding yapılabilmesi için öncelikle yüksek bir yerde uygun hava akımının olması gerekmektedir. Hafif alüminyum malzemesi olan iskeletin yırtılmaz özellikte kanat yapısı vardır. Hang Gliding ‘i yapabilmek için eğitim almanız gerekmektedir. Tamamen pilotun kontrol edebileceği mekanizma sayesinde gökyüzünde saatlerce süzülerek kalabilirsiniz.

Hangi Yıllarda İlk Kim Üretmiştir?

Hang Gliding’i ilk 1877 yılında Otto Liental geliştirmiştir. Üzerinde ilk insanlı uçuş 1891 yılında yapılmıştır. Geliştirilmiş son hali 10.000 m yüksekliye çıkabilirken 300 km yol alabilmektedir. Hang Gliding uçuşları motorlu uçakların geliştirilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Caving Nedir Nasıl Yapılır? Türkiye’de Caving Mağracılık Yapılan Yerler

Caving Nedir Nasıl Yapılır? - Türkiye’de Caving Mağaracılık

Caving Nedir?

Caving Nedir Nasıl Yapılır Türkiye’de Caving Yapılan YerlerCaving Kelime Anlamı kısaca mağaracılık anlamına gelir. Derin mağaralarda genellikle çömelerek ve eğilerek gerekli uygun ekipmanlarla mağaraların içerisine yapılan yolculuğa Caving denir. Ekipmanları sert dayanıklı kask, kask üstü fener, halat, Tropikal mağaralarda polipropilen özellikte kıyafetler kullanılır. Türkiye’de Caving (Magracılık) yeni keşifler ve araştırmamalar için çeşitli üniversitelerin yaptıkları bilinmektedir.

Zorbing Nedir? Nasıl Yapılır? Zorbing Yapılan Yerler

Zorbing Nedir? Nasıl Yapılır? | Zorbing Yapılan Yerler Hakkında

Zorbing Nedir?

Zorbing kelime anlamı küre binicilik anlamına gelir. Yuvarlak büyük bir topu andıran içi görünen şeffaf, sağlam, yumuşak hafif plastik malzemeden üretilmiş olup, sert ve darbelere karşı içerisinde havayla dolu iki bölüm bulunmaktadır. Topun özelliğine göre 2 kişi veya 1 kişi olarak yapılabilir. Karada veya suda plastik topun içerisinde dönerek yuvarlanma olayına Zorbing denir.

Zorbing Nedir Nasıl Yapılır Zorbing Yapılan YerlerZorbing Tehlikelimi?

Zorbing eğlenceli ve farklı bir ekstreme sporudur. Bilindiğinin aksine 1970 li yıllarda ortaya çıkmış bu aktivitede, ölüm sayısı oranı 1 kişi olarak kayıt edilmiştir. Her hangi sağlık problemi olmayan kişiler rahatlıkla yapabilirler. Oldukça fazla güç sarf ettiren spor yorucudur. 2 kişi topun içerisine girecekse birbirlerine çarpmamaları için sağlam bağlaçlarla topa sabitlenirler. Topun çapı 3 m ve 2 m olarak üretilmişlerdir. Topu ilk icat eden ülke Yeni Zellanda olup Davit - Andrev Kardeşler icatları sonucu ortaya çıkmıştır.

Dünyada Zorbling Yapılan En İyi 5 Ülke;

  1. Prag Zorbling (Çek Cumhuriyeti)
  2. İngiltere Zorbling (Londra)
  3. Slovakya Zorbling (Liptov)
  4. İsveç Zorbling (Hammarstand)
  5. Tayland Zorbling (Puket)

Kayak Nedir? Türkiye’de Kayak Yapılan Yerler

Kayak Nedir? - Türkiye’de Kayak Yapılacak En Güzel 8 Yer

Kayak Nedir?

Kayak Kar üzerinde gerekli ekipmanlar sayesinde ( kayak batonu, kayak ayakkabısı, Fiksasyon, kayak elbisesi ) ile batmadan zorluk derecelerine göre oluşturulan parkurlarda bir noktadan diğer bir noktaya kar üzerinde kayma olayına kayak denir.

Türkiye’de Kayak Yapılacak En Güzel 8 Yer;Kayak Nedir Türkiye’de Kayak Yapılan Yerler

  1. Palan Döken (Erzurum)
  2. Uludağ (Bursa)
  3. Erciyes (Kayseri)
  4. Sarı Kamış (Kars)
  5. Kartal Kaya (Bolu)
  6. Davraz (Isparta)
  7. Ilgaz Dağı (Çankırı)
  8. Ovacık (Tunceli)

Antalya Deniz Dalışı, Scuba Diving, Serbest Dalış, Tüplü Dalış Hakkında

Antalya Deniz Dalışı - Scuba Diving | Antalya Diving Turu

Dalış;

Bilindiği üzere dalış sporunu geçmişi eskilere dayanmaktadır. Dünyamızın suyla kaplı olduğunu düşünürsek insanlardaki bu merakı hafife almamak gerekir. Dalış sporu Scuba Diving servest ve tüplü dalış olarak ikiye ayrılır. Profesyonel ve amatörlerin yapabileceği bu spor dalı deniz altındaki dünyayı keşfetmek için oldukça güzel bir etkinliktir.

Dalış Scuba Diving Nedir?

Dalış Scuba Diving kendine has olan malzemelerle tüp veya regülatör yardımıyla dalış amacına göre derin ve sığ sularda gerçekleştirilien yüzme etkinliğine denir. Dalış sadece tüple değil tüpsüz'de serbest serbest olarak yapılabilir. Bu tip yapılan dalışlara ise adında da anlaşılacağı gibi serbest dalış denir.

Tüplü Dalış Scuba Diving;

Tüplü dalış sitili kendine has malzemelerle gerçekleştirilebilen bir dalıştır. Dalış yapan kişiyi uzun süre su altında tutmasını sağlayarak vücdun ihtiyaç duyduğu oksijeni verir. İlerleyen teknoloji sayesinde'de daha uzun süreler su altında kalınabilmektedir. Tüplü dalış yapabilmek için öncelikle teknik ve gerekli eğitimlerin yapılması önemlidir.

Serbest Dalış Sitili;

Dalış yapan kişinin farklı derinliklere yardım almadan nefesini tutarak su altına inmesine ve su yüzeyine serbest olarak çıkmasınsa serbest dalış denilmektedir. İyi bir nefes gücü olan kimsenin 170 metreye kadar dalabildiği bilinmektedir.

Nasıl Dalış Yapılır?

Serbest dalış ile tüplü dalış yapabilmek için teknik bilgiler önemlidir. Örneğin serbest dalışta derine indikçe nefes kontrolü yer ve konum bilgisi çıkarken kalan nefsi orantılı kullanma gibi bilgileri bilmek hayati önem taşımaktadır. Serbest dalışlar genelde derin olmayan sularda yapılmaktadır. Akıntıyı hesap etmek bile önemlidir. Bunun yanında iple yapılan serbest dalışlar yapılmaktadır. Burada sporcular paletli veya palet kullanmadan bu dalışı gerçekleştirebilirler. serbest dalışta ağrlık kullanılarak limitsiz serbest batış gerçekleştirebilir, Küp, apnea dalışı da yapabilirler.

Dalışta Kıyafet Üzerinde Kullanılan Malzemeler?

Dalış yapmak için öncelikle kaliteli ve yıpranmamış malzemelerle yapmak önemlidir. Dalış malzemelerinin en başında vücudu sarıp koruyan neoprem adı verilen kıyafettir. Erkek ve kadınlara özel ebatlarda üretilmektedir. yüzü tam sarmayalan gözlük, saat, palet, şort, mayo gibi kıyafetler kullanılabilir.

Dalış Malzemeleri;

  • Dalış regülatörü
  • Dalış Tüpü
  • Dalış Motoru
  • Dalış Ağırlığı
  • Dalış Paleti
  • Şnorkel

Dalış Nezeman Yapılır Dalış Mevsimi?

Dalış Sporu hemen hemen her mevsim yapılabilmektedir. Kullanılan kıyafetler sayesinde kış mevsiminde bile yapılabilir. Ancak havanın sıcak olduğu dönemlerde daha çok dalış tercih edilir. Ülkemizin güneyinde yaz ayı gün sayısının çok olmasından dolayı güney denizlerimizde dalış aktiviteleri daha yoğun yapılmaktadır.

Türkiye Dalış Yerleri;

  • Kemer
  • Kaş
  • Kalkan
  • Antalya Merkez Koyları
  • Bodrum
  • Marmaris
  • Muğla
  • Fethiye
  • Akkaya
  • İzmir
  • Aydın
  • Didim
  • Kuşadası
  • Ölüdeniz
  • Gökçe Ada
  • Ayvalık
  • Çanakkale

Dünya'da Dalış Yapılan Ünlü Ülkeler;

  • Hazar denizi
  • Mısır
  • Kızıl Deniz
  • Fransa
  • İtalya
  • İspanya
  • Arap Körfezi
  • Amerika
  • Puket
  • Tayland

Antalya Deniz Dalışı, Scuba Diving, Serbest Dalış, Tüplü Dalış h

Antalya'nın En Gözde Extreme Sporları Rafting & Canyoning

Antalya'da En Güzel Ekstreme Sporları - Rafting & Canyoning

Antalya'da bilinen en güzel ekstreme sporları Rafting, KanyoningRafting, Kanyoning (Canyoning) Extreme Sporu;

Antalya'da bilinen en güzel ekstreme Sporları, Rafting, Kanyoning (Canyoning) turları son dönemde en gözde sporları arasında yer almaktadır. Bu sporlar Manavgat ilçesinde bulunan köprülü kanyon köprüçay üzerinde düzenlenmektedir. Köprülü Kanyon rafting ve Kanyoning (Canyoning) Turları Antalya'da ekstreme sporları alternatif doğa sporları konusunda hayli ileri seviyededir. Rafting Turları İle ilgili oldukça geniş ve detaylı bilgiler web sitemizin ilgili Rafting Turları sayfalarında mevcuttur. Rafting & Canyoning sporu hakkında sıkça sorulan sorular bölümünden ulaşabilirsiniz.

Dağcılık Sporu, Mountaineering, Climbing Nerede Nasıl Yapılmaktadır?

Dağcılık Sporu - Mountaineering | Climbing Nerede Nasıl Yapılır?

Dağcılık Nedir?

Dağcılık Sporu, Mountaineering, Climbing Nerede Nasıl YapılmaktaDağcılık (Mountaineering) sporu adrenalin sporları arasında riski yüksek olan bir daldır. Dünya'da olduğu gibi ülkemizdede Bu spor dalıyla son zamanlarda ilgi oldukça artmıştır. Şehirlerin yoğun temposu ister istemez kişileri doğada faklı aktivitelerle zaman geçirmenin yolunu aramaktadır. Dağcılık ise bu faklılığa Adrenalinle birlikte başka bir boyut kazandırmaktadır. Peki dağcılık nedir? Dağcılık (mountaineering) Orman veya dağ sınırının bitiiği yerden yukarı doğru yürüyüş (trekking) veya tırmanma olarak ta adlandırılabilir. Dağcı olan kimse ayrı zaman da da iyi bir kampçıdır. Hemen hemen her mevsim yapılan dağcılık (Mountaineering) en zorlu mevsimi hiç şüphesiz kış mevsimidir. Kış mevsiminde yapılan dağcılık zorlu ve oldukça çetin geçmektedir. Kaymalara karşı önlem almak soğuk hava tipi ve ayaz rüzgarlarında kamp yapmak ayrıca bir profesyonellik ister. Her tırmanışınbir sitili vardır.

Dağcılık (Mountaineering) Tırmanış Sitilleri

Expedition Sitili :

Zirveye doğru yapılan tırmanışlar, Uzun süreli yapılan kamlar ve araştırma gezileridir.

Trekking (Yürüyüş) Sitili:

Doğada veya dağ eteklerinde yapılan yürüyüş ve kamp kurmayı içermektedir.

Doğa Yürüyüşü (Hiking) Sitili:

Kampsız yapılan bu yürüyüş sitili sabah erken saatlerde başlayıp günü birlik akşam sona eren bir sitildir.

Alpin Sitili:

Hedefin doğrudan zirve olduğu bu sitil serbest tırmanış olarakta bilinir.

Dağcılık (Mountaineering) Sık Kullanılan Terimler

Kolu Çatlağa kilitleme: Dağ içerisinde oluşan çatlakta tutunmayı ifade eder

Nivelman: iki nokta arasındaki yükseklik farkını ifade etmektedir.

Ninja Ayakları: Ayakların veya tabanların sessiz ve gürültüsüz yerleştirme olarak isimlendirir.

Karabina: Dağcıların olmas sa olmazı bir kanca çeşidirir.

Yükseltici: Tırmanılan ipi tutmaya yarayan ip boyunu değiştiren alete denir.

Dağcılık (Mountaineering) Kuralları

Her mevsimde yapılan dağcılık organizasyonunda uyulması gereken kurallar vardır ve bu kurallar önemlidir.

  • Tırmanmadan önce bir baş seçilir ve bu lider tırmanış başından sonuna kadar dinlenilir.
  • Mesafeli arayla yürüyüş yapılmalı aradaki mesafe 6-7 metre olarak korunmalıdır.
  • Grubun en yavaşı kim ise yürüyüşün temposu bu kişiye göre yapılmalıdır.
  • Alınan malzemeler hava şatlarına ve mevsim özelliğine göre hazırlanmalıdır.
  • Hava şartlarına göre kullanılacak malzemeler eşit bir şekilde pay edilmelidir.

İstasyon Nedir Nasıl Kurulur?

İstasyon Tırmanıcıları emniyete alan iple inişler esnasında güvenli yükü çekmeyi sağlar. Düşmelere karşı kurulan sağlam bir istasyon hayati önem taşımaktadır. İstasyonlar sağlam ağaç köklerine veya sağlam kaya aralarına kurulmalıdır. İstasyonu kuran kişiler bölgenin emniyetini sağlayacak şekilde ölçmeli ve kurulan istasyonun yük taşıma kapasitesini değerlendirmeyi bilmesi gerekir.

Dağcılık Malzemeleri;

  • Tırmanma halatı
  • Tırmanma merdiveni
  • Tırmanma baltası
  • Tırmanma ipleri
  • Tırmanma kancası
  • Tırmanma Botu
  • Özel Dağ Kramponları
  • Dağ kazması

Dağcılık Kıyafetleri;

  • Şort
  • Mayo
  • Tozluk
  • Eldiven
  • Yüz maskesi
  • Şapka
  • Balaklava
  • Bandana
  • Bere
  • Dağcı Çantası

Türkiye'de Dağcılık Nerelerde Yapılır?

  • Antalya
  • İzmir
  • Muğla
  • Trabzon
  • Ağrı
  • Kocaeli
  • Balıkesr
  • Bursa
  • Van
  • Niğde
  • Erzurum

Dünya'da Dağcılık Nerelede Yapılmaktadır?

  • Rusa
  • Amerika
  • İsviçre
  • Fas
  • İtalya
  • Norveç
  • Kanada

Kaykay Skateboard Nedir Nasıl Yapılır ? Kaykay Çeşitleri ve Özellikleri

Kaykay Skateboard Nedir Nasıl Yapılır? | Kaykay Çeşitleri

Kay Kay Nedir?

Kay kay (Skateboard) sporu adından da anlaşılabileceği gibi kullanılan malzemenin altına teker takılarak bir ayakla güç verilerek kayma olayına kay kay denilir. Dünyada oldukça yaygın bir spor kitlesine sahiptir. 7 den 70 he hemen hemen her kez tarafından yapılabilen bu spor dalı oldukça eğlenceli ve keyif vericidir. Parkur zorluklarına göre extreme sporları arasında yerini almaktadır. Amatör ve profesyonelce yapılabilen bir spor alanıdır. İlk olarak Amerika'da 1979'lu yıllarda ortaya çıktığı ve sokak aralarında yapıldığı bilinmektedir. Kaykay cılar (Skateboard) genelde rüzgar sörfü sporu yapanlar tarafından rüzgarsız havada profesyonel olarak yapıldığı bilinsede günümüzde hemen hemen herkesin yapabileceği bir spordur.

Kaykay Skateboard Nedir Nasıl Yapılır Kaykay Çeşitleri ve ÖzellKay Kay (Skateboard) Nasıl Yapılır?

Kay kay (Skateboard) sporunun temel felsefesi denge dir. Farklı akrobatik hareketler yapabilmek için denge çok önemlidir. Kay kay (Skateboard) seçimi yapmadan önce nerede ve nasıl kullanacağını önceden bilmelidir. Kay kay (Skateboard) Amatör kullanıcıları yeni başladıklarında dengelerini sağladıkları an itibarı ile ufak ufak akrobatik hareketler yapmaya başlarlar. Öğrenilmesi kolay ve basittir. Pora yeni başlayanlar daha yumuşak zeminde çim alanları vs gibi gerlerde dengelerini sağlayabilirler. Ayağın durumuna göre sağ veya sol ayakla hız verilip ilerlemesi sağlanır. sol ayağın tahta üzerindeki pozisyonuna Regular, Sağ ayağın yerde olan kısmına ise Goofu denir. kaykayı döndürmek için ön kısmına basılabilir. Kay kay (Skateboard) akrobatik hareketlerinin bazılarının isimleri, flip, slide, grind olarak söylenir. Akrobatik hareketler yapan kay kaycılar (Skateboard) düşme ve yaralanma tehlikelerine karşı dizlik ve kask takmaları önerilir.

Kay Kay (Skateboard) Çeşitleri Nelerdir?

  • 2 Tekerli Kay Kay (Skateboard)
  • Elektrikli Kay kay (Skateboard)
  • Parmak Kay kay (Skateboard)
  • Skoter Kay kay

Kay Kay (Skateboard) Nerede Ne Zaman Yapılır?

Kay Kay (Skateboard) Açık ve kapalı alanlarda yapılabilen bir spor etkinliğidir. Özel kurulan platformlarda veya doğal alanlarda bulunan platformlarda hemen hemen her mevsim yapma imkanı sağlar.

Türkiye'de Kay Kay (Skateboard) Yapılan Yerler

  • Antalya
  • İzmir
  • İstanbul
  • İzmir
  • Bursa
  • Ankara

Dünyada Kay Kay (Skateboard) Yapılan Ülkeler

  • Amerika
  • Fransa
  • Türkiye
  • İtalya
  • Almanya
  • İngiltere

Su Kayağı Wakeboard Hakkında

Su Kayağı Wakeboard Nedir? Nerede Nasıl Yapılır?

Su Kayağı Wakeboard;

Su Kayağı Wakeboard extreme sporları arasında yer almasına rağmen daha güvenilir ve tercih sebebi olmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle dünyada ve ülkemizde oldukça iyi platformlara sahiptir.

Su Kayağı Wakeboard Hakkında her şey, raftingo adventure su kayaSu Kayağı (Wakeboard) Nedir?

Su Kayağı Wakeboard Katılımcının ayaklarına bağlanan bir ip yardımıyla özel tahtaya bağlanarak bir surat teknesine bağlanması olarak adlandırılabilir. Su Kayağı Wakeboard göllerde yapılabildiği gibi denizlerdede yapılabilmektedir.

Su Kayağı Wakeboard Nasıl yapılmaktasır?

Tüm extreme sporlarda yapıldığı gibi öncelikle eğitimin alınması güvenlik risklerinin en aza indirilmesi sağlanır. Sonrasında size verilen tahta üzerinde dengede durmak esastır. Su Kayağı Wakeboard yapılması için sürat teknesi, tahta, ip gibi malzemelerinizin olması gereklidir. Yapacağınız tesiste bunları temin edebilirsiniz. Sağlık problemi olmayan hemen hemen herkez bu sporu yapabilmektedir.

Su Kayağı Wakeboard Malzemeleri nelerdir?

  • Su Kayağı Wakeboard teknesi
  • Su Kayağı Wakeboard tahtası
  • Su Kayağı Wakeboard kaskı
  • Su Kayağı Wakeboard yeleği
  • Su Kayağı Wakeboard botu

Su Kayağı Wakeboard Türkiyede Nerelerde Yapılır?

  • Antalya
  • İstanbul
  • Samsun
  • izmir
  • Bursa

Su Kayağı Wakeboard Dünya'da Nerelerde Yapılır?

  • Amerika
  • Rusya
  • Fransa
  • Almanya
  • İsviçre

Paraşütle Atlama Skydiving Hakkında

Paraşütle Atlama | Skydiving Hakkında

Skydiving;

Extreme Sporlarının listelerinde popülerliği ile en üst sıralarda yer alan Paraşütle Atlama (Skydiving) Günümüzde oldukça ilgi çekmektedir. Profesyonel ve Amatörlerin bu aktiviteyi gerçekleştirebilmek için binlerce km yol alırlar. Dünyaya başkaa ve farklı bir pencereden pakmak isteken Adrenalin tutkunları yaptıkları havada ki dalışlarıyla başka bir evrene doğru yolculuğa çıkmış hissine kapıldıkları söylenir.

raftingo Türkiye'de Paraşütle Atlama (Skydiving)Paraşütle Atlama (Skydiving) Nedir?

Paraşütle Atlama (Skydiving) farklı hava araçlarıyla belirli yükseklik irtifalarına çıkılıp kendini boşluğa yere doğru yapılan dalış ve gruplar halide yapılan akrobatik hareketler sonucu zemine yakın irtifa sonrası açılan paraşütlerle sorunsuz iniş yamaya Paraşütle Atlama (Skydiving) denir.

Peki Paraşütle Atlama (Skydiving) Nasıl Yapılır?

Paraşütle Atlama (Skydiving) bir çok şehirde bulunan çeşitli eğitimle alarak uzman eğiticiyle birlikte amatörce atlayışlar yapılabilir. Profesyonel atlayıcı olabilmek için Amatörce atlama sonuclarına göre belirlenmektedir. Amatörler genelde Tandem olarak bilinen bir atlayış gerçekleştirirler.

Paraşütle Atlama (Skydiving) için Hangi Malzemeler Gereklidir?

  • Paraşüt
  • Yedek Paraşüt
  • Klavuz Paraşüt (Rasıt)Kuşam (Harnes)
  • Cyprus
  • Atlama Kaskı
  • Atlama Gözlüğü
  • Altımetre (Yüksekli Ölçen Kol Saati)

Türkiye'de Paraşütle Atlama (Skydiving) Yapılan Yerler ?

  • Antalya
  • İstanbul
  • Eskişehir
  • Muğla
  • İzmir

Dünya'da En Ünlü Paraşütle Atlama (Skydiving) Yapılan Yerler ?

  • İngiltere
  • İspanya
  • İtalya
  • Fransa
  • Dubai
  • İsviçre
  • Amerika
  • Rusya
  • Kıbrıs

Parkur Nedir Nasıl Yapılır? Parkur Sporu Hakkında

Parkur Nedir - Parkur Sporu Hakkında | Türkiye'de Parkur Sporu

Parkur;

Parkur sporu son dönemlerin en yeni ve eğlenceli aktivitelerinden biri olarak bilinsede bilindiği gibi yeni değil aslında çok eskilere dayanmaktadır. İlk fransa'da ortaya çıktığı ve yaşam felsefesi olarak kabul edilen bir spor dalıdır. Bu spor dalı extreme sporları arasında yerini bulmaktadır. Farklı parkur alanlarında esnekliğin ve insan vücudunun neleri yapabileceğini göz önüne sermektedir. Parkur asıl hedefi doğada hayatta nasıl kalınacağı esneklik ve hızın senkronize hale nasıl geleceğini gösterir. Günümüzde şehirler arasında oluşturulan parkurlarla bu aktivite gerçekleştirilmektedir.

Parkur Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

İlk 1902 yıllarında fransa da ortaya çıtığı bilinmektedir. Beden eğitimi öğretmeni olan George Hebert gemiyle Karayipler e yolculuğunda insanların hareket kabiliyetlerini gözlemleyerek etkilenmiştir. Ülkesine döndüğünde gördüklerini birleştirerek The Natural Method u oluşturmuş ve oğluna aktararak askeri eğitimlerde kullanılmak üzere dayanıklılık ve esnekliği bir arada nasıl tutabilecekleri öğretilimiştir.

Parkur Nasıl Yapılır?

Parkur genelde trabzanlar üzerinde yapılan idmanlarla vücut istenilen seviyeye getirilmelidir. Şehirlerde çeşitli engellerin üzerinden hatta altından hız ve senkronize bir esneklikle tırmanış, atlayışlar yaparak dengeli bir şekilde hareket edebilme özelliği sağlamaktadır. Kadınla (traceuse) denilirken erkeklere ise (traceur) denilmektedir. Alanı ve çevresini iyi bir şekilde algılayıp gözlemleme yeteneğine sahip olması önemlidir. Kondüksyon, esneklik ve dayanıklılık gerektirdiği için ısınmadan yapılmaması gerekmektedir. Amatör parkurcuların belli bir seviyeye gelmeden kesinlikle yüksek veya tehlike doğurabilecek büyük parkur alanlarında yapmamaları önerilir.

raftingo raftinggParkur Malzemeleri Nelerdir?

Parkurun vaz geçilmez ve en önemli malzemesi şiphesiz ki ayakkabı seçimidir. Ayakkabılar mutlak ölçüde rahat zemine ve parkura göre uyum içinde olmalı kaygan özelliğe sahip olmaması gerekmektedir. Hareketlerin kolay ve rahat yapılabilmesi açısından dirseklik, kask gibi diğer sporlarda kullanılan malzemeler kullanılmaz. Önemli olan rahata hareket kabiliyeti sağlayabilecek giysiler tercih edilmelidir. Parkur Sporu her mevsim yapılabilir bir aktivitedir.

Türkiye Parkur Yerleri - Parkur Nerede Yapılır?

Türkiye'de Parkur hemen hemen her ilimizde yapılabilmektedir fakat en yoğun yapılan illerimiz Ankara, İstanbul, İzmir, ve Antalya olarak bilinir.

Dünyanın En İyi Parkur Yapılan Ülke Ve Şehirleri;

Dünyada bilinen en güzel parkur alanları, Fransa paris, İtalya Milano, Abudabi olarak bilinir. Daha bir çok ülkede parkur alanları mevcuttur fakat en ünlüleri ve bilinen ülkeler yukardakilerdir.

Bungee Jumping Nedir Nerede Nasıl Yapılır? Bungee Jumping Hakkında

Bungee Jumping Nedir Nerede Nasıl Yapılır? | Bungee Jumping

Bungee Jumping Nedir?

Bungee jumping, Yüksel bir bölgeye konuçlanmış sağlam bir platfoBungee jumping, Yüksel bir bölgeye konuçlanmış sağlam bir platform üzerinde esnek halat sayesinde yüksekten aşağı kendini boşluğa bırakmaya denir. Bungee jumping yüksekten iple atlama olarakta halk arasında söylenir. Günümüzde Bungee jumping yüksek köprülerden, yüksek ve dik kayalardan, kulelerden atlayış gerçekleştirilir. Atlayıcı genellikle geri yukarı çekilsede belli bölgelerde halat uzatılarak aşağıdanda alınabilir. Amatörlece yapılan atlayışlar genellikle 60 metredir. Profesyonel atlayıcılar daha yükseklere oluşturulan platformlar sayesinde Atlayış gerçekleştirebilir. Yeterli güvenlik önlemleri alındığında Bungee jumping eğlencelidir.

Kimler Bungee jumping Yapabilir?

Bungee jumping yapmak için öncelikle spor yönündensağlıklı olmanız gerekmektedir. Örneğin aşırı kiloluysanız, kalp rahatsızlığınız varsa, yüksek tansiyon ve hamileyseniz kesinlikle atlayış yapmanız önerilmez.

Bungee jumping Tehlikeli mi?

Her adrenalin sporlarında olduğu gibi Bungee jumping inde kendine özgü tehlikeleri var elbet. Örneğin atlayış gerçekleştirdiğiniz malzemelerin kalitesiz olması, profesyonel olmayan rehberlerin öncülük etmesi, halatın bağlantılarının sağlıksız yapılması, Kurulan platformların zeminle uyumsuz olması gibi örnekler istenmeyen sonuçlarıda beraberinde getirebilir.

Bungee jumping Malzemeleri;

  • Halat
  • Koşum Takımları
  • Karabina
  • Perlonlar

Bungee jumping Ne zaman Yapılır?

Bungee jumping Her mevsim yapılabilen bir aktivitedir. 60 metrelik atlayışar amatörlerce yapıldıktan sonra keyifli ve eğlencelidir.

Türkiye'de Bungee jumping Yapılan Yerler;

  • İstanbul
  • Antalya
  • İzmir
  • Muğla

Dünyada Bungee jumping Yapılan Yerler;

  • İsviçre
  • Avusturya
  • İtalya
  • İngiltere
  • Fransa

Abseiling Nedir Nasıl Yapılır? Abseiling Kaya İnişi Hakkında Bilgiler

Abseiling Nedir Nasıl Yapılır? | Abseiling Kaya İnişi Hakkında

Abseiling Nedir?

raftingo abselingEkstrem sporlarını yakından takip eden sporcular ve adrenalin severler son yıllarda Abseiling iple kaya inişi ile oldukça yakından ilgilenmektedirler. Çoğunlukla dağcılık ile karıştırılan abseiling iple kaya inişi adında da görüleceği üzere bir kayaya ip yardımıyla çıkılır sonra yine ip yardımıyla aşağı inilerek görev tamamlanmış olur. Amatör sporcuların öncelikle yapay kaya tırmanışı tekniklerini öğrendikten sonra gerçek kayada uygulamaya başlarlar. Dengenin ve koordinasyonun bira arada olduğu abseiling iple kaya inişi her sporda olduğu gibi kendine özgü tehlikeleri barındırmaktadır. Bu nedenle iyi bir antreman ve vücut esnekliği kazanılmadan gerçek kaya tırmanışına çıkmak tavsiye edilmemektedir.

Ekstrem sporlar arasında yerini bulan ve Ekstrem spor tutkunlarının doğa ile iç içe adrenalinin doruklarına çıkmak isteyenler kaya inişi, iple iniş olarak da bilinen Abseiling Türkiye'de de yapılmaktadır.

Abseiling Malzemeleri;

  • Sikke
  • Takoz
  • Takoz Sapları
  • İpler
  • Kask
  • Tırmanış Ayakkabıları
  • Karabinalar

Türkiye'de Abseiling Yapılan yerler;

  • Antalya
  • İzmir
  • Niğde
  • Eskişehir

Yokuş Aşağı Dağ Bisikleti Extreme Sporu Hakkında

Yokuş Aşağı Dağ Bisikleti Extreme Sporu | Dağ Bisikleti

Yokuş Aşağı Dağ Bisikleti;

Yokuş Aşağı Dağ Bisikleti Extreme Sporları arasında heyecan vericidir. Dik yokuşlar, kayalar, ağaç kökleri engellerini aşarak belirli bir sürede verilen parkuru başarıyla tamamlamak zorlu ve güçtür. Bunun için özellikli bir bisiklete sahip olmanız gerekir. Türkiye'de dönem dönem belirli bölgelerde organizasyon gerçekleş sede bolivyadaki ölüm yolu kadar meşhur ve ünlü değildir. Bu extreme sporunu ciddi düşünenler için bolivya güzel seçim olur.

dağ bisikleti sporu raftingo

Yanar Dağ Dalışı, Volcano Boarding, Aktif Yanardağı Dalışı ve Gezileri

Yanar Dağ Dalışı - Volcano Boarding | Yanar Dağ Gezileri

Aktif Yanardağı Gezileri;

Yanar Dağ Dalışı, Volcano Boarding, Aktif Yanardağı GezileriYanar Dağ Dalışı - Volcano Boarding için dünyada en bilinen bölgesi Nikaragua'dadır. Çılgın bir rehber eşliğinde yanar dağın heybetli duruşu karşısında nabız atışlarınız hızlanacak, Volkanın kürkremesiyle saatte 90 km koşarak kaçmaya çalışacaksınız. Ülkemizde böylesine çılgınca bir organizasyon bulunmamaktadır. Nikaragua'da böylesine çılgın bir macera turuna katılmak oldukça adrenalin dolu olmasıyla beraber farklı bir persfektikten bakanlar için görülmeye ve yaşamaya değer bir aktivitedir.

Türkiye'de Yamaç Paraşütü, Paragliding Kuralları

Türkiye'de Yamaç Paraşütü - Paragliding | Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü (Paragliding);

yamaç paraşütüTürkiye'de Yamaç paraşütü (Paragliding) denilince ilk akla gelen şehirlerimiz arasında fethiye ölü deniz gelir. Sadece ülkemiz insanları değil ününü dünya bilmektedir. Özellikle yaz aylarında oldukça yoğun yabancı misafir çekmektedir. Yamaç paraşütü (Paragliding) extreme sporları arasında ülkemizde en çok rabet gören etkinlikleri arasında üst sıralardadır. insanda hissettirdiği adrenalin dışında göklerdeyken size sunmuş olduğu manzara ve özgürlük hissi inanılmaz boyutlardadır. Dünyada bir başka eşi benzeri yoktur. Fethile ölü denizde gerçekleştirilen bu aktivite için dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli kural vardır ve bu kurallar hayati önemdedir. Uçuş için öncelikle kas gücüne ve rüzgâra ihtiyaç vardır. Amatör olarak yapmak isteyenle bölgedeki eğitimli pilotlardan biryle birlikte uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Fakat amacınız profesyonel olarak yapmaksa ve havada saatlerce kalmak istiyorsanız Türk hava kurumu’nun ücretsiz ve sertifikalı yamaç paraşütü kursuna katılabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü (Paragliding) Kuralları

Kendinizi ve sizinle uçan pilotu tehlikeye atmamak için bazı kurallar vardır;

  • Pilot eşliğinde yapılan uçuşlarda mutlaka pilotun yönlendirmelerine uyulmalı münferit hareketlerden kaçınmalıdır.
  • Can yeleği ve kask takmak zorunludur.
  • Uçuş yapmadan önce ilk yardım candası bulundurulmalıdır.
  • hava şartları elverişliği olduğu zamanlarda eğitim verilmeli ve alınmalıdır.
  • en fazla 2 kişi ile yapılır.
  • Tandem uçuşlarında yedek paraşüt ve kurtarma botu bulundurulması mecburidir.
  • Yamaç paraşütü (Paragliding) için gerekli olan rüzgâr uçmadan önce mümkünse ölçülmeli, eğer uçuşa müsaitse başlanmalıdır.
  • Kıyafetler rahat tercih edilmelidir.
  • Herhangi fiziksel ve ruhsal bir rahatsızlığınız varsa (hamile, kalp rahatsızlığı, tansiyon) yapılmamalıdır.
  • Kesinlikle alkollü pilot eşliğindede olsa yapılmamalıdır.
  • Yaş sınırı 16 dır.

Uçurtma Sörfü Kite Surfing Malzemeleri, Kite Surfing Nerede Hangi Aylarda Yapılır?

Uçurtma Sörfü - Kite Surfing | Kite Surfing Malzemeleri

Uçurtma Sörfü - Kitesurfing;

Kite SurfingTürkiye Uçurtma Sörfü yani Kite Surfing farklı ve yeni bir spor aktivitesi olarak öne çıkmaktadır. Rüzgarın ve denizin özelliklerine göre ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege denizinin birleştiği yer olan Turizm cenneti Gök ovada sıklıkla yapılmaktadır. Uçurtma sörfü (Kite Surfing) rüzgarla birlikte uçarak ilginç jimnastik hareketleri yapmaya olanak sağlar. Bu spor etkinliğine katılmak için bölgede eğitimle uzman ekiplerce eğitim verilir.

Uçurtma Sörfü - Kitesurfing Malzemeleri ;

  • Kite (Uçurtma İpi)
  • Kitsurf Board Kiteboard (Kayak)
  • Harness (Trapez)
  • Kitesurf Kıyafetleri

Uçurtma Sörfü Kitesurfing Hangi Aylarda Yapılır?

su üzerinde yapılan bir spor olduğundan Uçurtma sörfü (kitesurf) için, 12-30 knot arasıda ve sabit esen bir rüzgar gereklidir. Yaz ayları dönemlerinde deniz suyunun ve havanın sıcak olmasından dolayı ucurtma sörfü (kitesurfing) için çokça tercih edilse de aslında rüzgar koşullarının uygun olduğu her dönem için uygundur. Uçurtma sörfü (kitesurfing) kış aylarında kar üzerinde de yapılabilen bir daldır. Eğitim alınmadan yapılması istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Rafting Extream Su sporları, Antalya Köprülü Kanyon'da En Eğlenceli Rafting Turu

En Eğlenceli Rafting Turu | Rafting Gezileri | Extreme Rafting

En Heyecanlı Tur Rafting;

Rafting Eğlence meraklıları için en heyecanlı eğlence sporlarından birisidir. Şişirilebilir bot ve kanolarla sürüklenip şelaleleri geçerken genellikle deneyimli rehberler tarafından yönlendirilmesi gereken bir spor dalıdır. Özellikle Antalya Köprülü Kanyonda Rafting oldukça popülerdir. Bot üzerinde kürek çekip botu dengelemek gerekir bunun için grup olarak kas gücüne ihtiyaç vardır. Senkronize halde yapılan rafting oldukça güvenlidir. Rehberinizi dinleyin gerisini akışına bırakın.

BİLİYORMUYDUNUZ?

  • Rafting, nehirde yüzen hareketsizlik ve yoğun kürek çekme ve direksiyon dönemlerinin karışımıdır. Böylece, bilginiz olmadan çok fazla kalori yakabilirsiniz. Rafting, yaparken çok eğlenmenin harika bir yoludur. Antalya rafting'de ortalama 145 kiloluk bir kişi için saatte yaklaşık 329 kalori yaktığını biliyormuydunuz?

    Rafting Extream Su sporları, Antalya Köprülü Kanyon'da En Eğlenc

  • Rafting, beş yaşından itibaren başlayabileceğiniz bir etkinliktir. Beyaz sularda, kendi başlarına güvenle yüzen ve hareket eden su cesetlerine erişimi olan hemen hemen herkes tarafından yapılabilir. Yeni başlayanlar son derece çalkantılı bir nehirde rafting yapmaya başlamamalı! Daha sakin sularda başlamak ve daha fırtınalı rapids leri fethetmek için iyi çalışmak gereklidir. sizde çocuklarınıza güvenle rafting yapma fırsatı sunun göreceksiniz yıllar geçtikçe kendine olan öz güveni olumlu yönde değişeceğini biliyormuydunuz?
  • Rafting tanımı gereği, beyaz su raftingi türbülanslı nehirlerde gerçekleşir. Rafting sezonu genellikle nisan ayının sonlarında başlar ve youn yağışlar başlayana dek sürer. En iyi su genellikle mevsimin ilk birkaç haftasında veya şiddetli yağış olduğunda ortaya çıkar.

    Rafting için en önemli unsur nehir olduğundan, bazı insanların coğrafi konumu aktivitelere katılmalarını engeller. Sahile yakın yaşıyorsanız ve biraz seyahat etmek istiyorsanız, şansınızı deneyin botla serüven yaşamak için mutlaka bir yer bulacaksınız. Rafting, ülkenin ortasında daha az bulunur.

    Nehirde rafting yapmak için bir alternatif, rafting tesislerinde kapalı beyaz su bulmaktır. Bu parklar genellikle yapay dalgalar ve rapids oluşturabilen çok büyük bir kapalı tanka ev sahipliği yapmaktadır. Ne yazık ki, bu tür tesisler çok az ve çok uzakta ve tadını çıkarmak için oldukça pahalı hizmet satın almanıza sebep olacaktır bu yüzden gerçek ve doğanın tadını alabileceğiniz bir rafting serüvenine katılmak gerektiğini biliyormuydunuz?

  • Botunuza eşlik edecek bir rehberiniz olması gerekmeyen bir şelale açma sitesi bulma neredeyse imkansız. Nehirden aşağı doğru yolculuk etmenin en yaygın yolu, bir rafting rehberli turunun parçası olmaktır. Bu turlar, çeşitli rafting kılavuzları tarafından denetlenen bir dizi botlara sahiptirler.

    Whitewater rehberleri, seyahat ettiğiniz nehir ve rotayı çok iyi biliyor olmalı ve sizi en iyi şekilde yönlendiriyor olacaktır. Rehberler ayrıca, tıbbi problemlerden arızalı ekipmana kadar her türlü acil durumu idare edebilecek şekilde eğitilirler. Kılavuzlar genellikle bölgedeki yerlilerdir; bu da onları, yerel tuhaflıkları veya karşılaşabileceğiniz flora ve faunaya dikkat çekmelerini sağlar. Tek başına kendi suyosuyla rafting yapmayı denemek asla iyi bir fikir olmadığını biliyormuydunuz?

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
ONLİNE REZERVASYON VE HIZLI BİLGİ ALMAK İÇİN

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.