Serbest dalış ve tüplü dalış yapmak için profesyonel ekipmanlar ve özel kıyafetler gereklidir. Güvenli dalış gerçekleştirmek için malzemelerin kaliteli ve dayanıklı olması gerekmektedir.
Dalış yapmak için özelliklerine göre dayanıklı kıyafet ve kaliteli materyallerden oluşan malzemelerden üretildiğinden emin olunmalıdır. Dalış kıyafeti olarak en çok bilinenlerin başında vücut ısısını saklayan giysi olarak bilinen neopren kıyafet gelir. Dalış yapacaklar için özel olarak üretilen malzemeler ise Gözlük, maske, eldiven, patik, bone, yelek, suya dayanıklı saat yer almaktadır. Ayrıca neopren kıyafetin Tam tulum ve yarım tulum olmak üzere 2 şekilde üretilmektedir. Bazı dalış giysileri t-shirt şeklinde üretilmektedir. Antalya dalış turlarında sizler için her beden ölçüsünde dalış kıyafetleri bulunmaktadır.
Tüplü dalış gerçekleştirecek olan kişilerin özellikle malzemelerin kaliteli ve standartlara uygun olduğunu kontrol etmesi gerekmektedir. Su altında bu oldukça önemlidir. Kalitesiz ve standartlara uygun olmayan malzemeler ciddi güvenlik riski oluşturmaktadır.
Dalış tüpü özel sadece dalış için üretilen malzemelerden yapılmaktadır. Genellikle alüminyum veya çelik materyalinden oluşmaktadır. İçerisinde oksijenle birlikte azot ve başka gazlarda bulunmaktadır. Bu dayanıklı tüple oldukça yüksek basınçlarla doldurularak dalış yapacak kişinin su altında nefes almasını rahatlıkla sağlayacaktır. Genel dalış tüpleri hacimleri 12, 15, 18 litrelik olarak üretilir. 12 litrelik bir dalış tüpünün içinde yaklaşık 200 bar hava saklanmaktadır.
Dalış ağırlıkları dalış yapacak kişilerin kilosuyla orantılı olarak kullanılır ve serbest dalış yapanların yoğunlukla kullandığı ekipmandır. Dalış ağırlıkları genelde zıpkınla dalış yapanlar kullanmaktadır.
Dalış motoru denilince kullanıcının tüple dalış yapacağı anlamına gelir. Yüzmeyi oldukça kolaylaştıran bu ekipman pervaneler sayesinde itiş yaparak hızlı yol almayı sağlar. Motorlar oldukça hafif malzemelerden üretilmektedir.
Dalış Paleti
Dalış paleti hem serbest hem de tüplü dalışlarda kullanılmakla beraber birbirlerinden farklıdırlar. Serbest dalış yapacak olanların paletleri ince ve uzundur. Tüplü dalış yapanların ise kısa paletlidir.
Şnorkel dalış gerçekleştiren kişinin su altında nefes almaya yardımcı olur. Dalış maskesi ve dalış gözlüğü ile beraber kullanılır. Şnorkel yaklaşık 30 cm uzunluğundadır. Kullanım şekli genellikle tüpsüz dalışlarda gözlem yapmak amacıyla kullanılmaktadır.
Regülatör tüplü dalışlarda hava solurken solunan havanın basıncını soluma seviyesine ayarlanmayı sağlar. Hava basıncını göstermekle beraber suyun derinliğini gösterir. Ayrıca yedek hava tüplerini de bağlayabilirsiniz.
Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.
İLETİŞİM / FOR DETAILED INFORMATİON & RESERVATION:
(+90) 534 820 1169
(+90) 501 337 9907
(+90) 538 708 80 50
(+90) 242 502 8050
FOR ENGLİSH & RUSSİAN CONTACT:
(+90) 555 059 9907
Rafting, Rafting Turları, Antalya'da Rafting, Köprülü Kanyon, Beşkonak, Tazı Kanyonu, Rafting ücretleri, Manavgat Rafting, Ulaşım, Antalya Rafting Bölgesi, Rafting Harita, Rafting Parkur Uzunluğu, Kampanyalar, Yemek dahil fiyatlar, Rafting kıyafetleri, Rafting İletişim, Kanyoning Turları, Zipline Antalya, Zipline Turları, Köprü Çay, Çadır Kamp, Antalya kamp alanları, Rafting Antalya, Rafting Turu, Jeep safari, offroad, Extreme Sporlar, Macera Sporları,
KVKK Gizlilik Politikası / Çerezler politikası / Yasal Bilgi / Kullanım Sözleşmesi / Mesafeli Satış Sözleşmesi
©2023 TURAXUS TRAVEL Her Hakkı Saklıdır.