Rafting Nedir? Rafting Zorluk Dereceleri ve Anlamları

Rafting Sporu;

Rafting, nehrin şişirilebilen botlarla bir nehirde gezinilerek yapılan yüksek adrenalin bir spordur. Nehrin dalgalı olmasına bağlı olarak çeşitli zorluk seviyelerini içerir. Zorluk dereceleri, nehrin yüksekliğindeki ani sıçramalar, küçük ya da büyük kayalıklar yüzünden sulara karışan rapids varlığına göre ulaşır.

antalya rafting raftingo advanture tours trips köprülü kanyon tu

Rafting zorlu ama müthiş eğlencelidir sadece öğretmenin güvenlik ipuçlarını göz önünde bulundurmayı unutmayın. Beyaz su (hızlı), profesyonel rehberlik, doğru eğitimi, uygun ekipmanları kullanarak, tüm güvenlik önlemlerini alarak bir dizi uluslararası güvenlik ve ekolojik normları izleyerek korkuyu tetikler ancak bu şekilde nehir akışı düzgün bir şekilde gerçekleştirir. son derece güvenli, eğlenceli ve heyecan verici yumuşak bir macera sporudur.
Sporun popülaritesi muhtemelen, yüzme bilmeyenlerde dahil olmak üzere hemen hemen herkesin rafting yapabileceği gerçeğinden kaynaklanır. Tek gereken 15 dakikalık talimatları dinlemek ve hayatınızın en çılgın anlarını yaşayabilirsiniz. Dalgalara binin ve doğanın keyfini çıkartın. Antalya'da bizimle ile güvenli rafting yolculuğu yapabileceğinizi unutmayın! Aşağıda Rapit's yani şelale akıntı derece sistemi hakkında bilgilere yer verilmiştir;

''Rapids'' Şelale Akıntısı için derecelendirme sistemi;

Rapids, uluslararası ölçekte I'den VI'ya zorluk derecesinde ve tehlike aşamalı olarak artan derecelendirilir. Dalgaların boyutu ve türü, nehir tehlikeleri, uzaklığı, su sıcaklığı ve doğası (sürekli rapids veya rapids arasındaki sakin bölüm), coğrafi alan (gorge veya açık, açık bir ülke streç) hepsi sınıfı belirleme aşamasına girer hızlı bir şekilde. Bir nehrin genel derecesi o nehir üzerindeki en zorlu hızlına bağlıdır.

Grade I: Küçük dalgalar / Dalgalanmalarla hızlı akan su
Grade II: Kolay
Grade III: Zor
Grade IV: Çok Zor
Grade V: Aşırı, yalnızca deneyimli ekip tarafından can ve bacak için tehlike teşkil etmeli
Sınıf VI: Müzakere edilemez , intihar :)
IV. Ve III. Sınıflar için iyi derecede beyaz su rafting deneyimi gerekiyorsa, I ila III. Sınıflar için orta ila orta derecede yüzme becerileri gereklidir.

Akarsularda Rafting Yapmak, Açık Hava Aktivitesi

Rafting Sporu Nasıl Yapılır? Akarsularda Rafting Yapmak

Akarsularda Rafting yapmak, açık hava aktivitesi, ekstreme sporuRafting Sporu Extreme Sporu;

Rafting, akarsuların debi ve zorluk seviyelerine göre şişme botlarla veya raft adı verilen küçük basit botlar ile azgın sulara karşı açık havada gruplar halinde veya bireysel olarak kürekler yardımıyla doğal oluşumlu engellere karşı verilen mücadeleye denir. Rafting Sporu bir ekstrem sporudur. Türkiye’de ve dünyada yapılabilecek en güzel açık hava aktivitesi olarak söyleyebiliriz. Ülkemizde çeşitli zorluk seviyelerine sahip akışkanlığı hızlı, orta ve yavaş olmak üzere çaylara sahiptir. Bu çaylardan en ünlüsü, her yaş grubunun rahatlıkla rafting yapabildiği Köprülü Kanyon bölgesidir.

Rafting Güvenlik Kuralları, Güvenli Rafting Turları Nasıl Gerçekleşir?

Önemli Rafting Güvenlik Kuralları | Rafting Güvenlik Talimatları

Rafting Öncesinde Rehberinizin Söylediklerini Dinleyin!

ilk kural oldukça basittir. Profesyonel olmayan katılımcılarmutlaka rafting rehberinizin söylediklerini dinlemelisiniz. Köprülü Kanyon'da günlük amatör rafting severler katılmaktadır. Bu yüzden rehberin söylediklerinin aksine konuşmak tartışmaya açık değildir.

Rafting Turunda Rehberiniz Tarafından Verilen Talimatlara Mutlaka Uyun!

Nehrin her bölümünün kendine has özellikleri vardır ve deneyimli kaptanlar ve rehberler hepsini bilirler. Yukarıda da belirtildiği gibi, rafting esnasında önce talimat alırsınız, ancak bunları anlamaya çalışmak ve tam zamanında bunları uygulamaya koymak gerekir. Aksi halde zorlu parkur bölümlerinde dinlenmeyen rehber yüzünden bot içerisinde bir kausa neden olabilir.

Her engeli aşmak, adrenalin acelesinin tadını çıkarmak ve nehirlerin öfkesini evcilleştirmek için grup halinde hareket etmek önemlidir.

Rafting Güvenlik Kuralları, Güvenli Rafting Turları Nasıl GerçekRafting Botu Ters Dönerse Ne Olur?

Bot içerisinden ırmağa düştüğünüzde ilk öncelik panik yapmamaktır. Bu durumdaki rolünüz, tehlikeli görünsede aslında değildir. Üzerinizdeki can yeleği ve rehberiniz sayesinde kısa süre içerisinde durumun konumuna göre bazen kurtarma ipiyle bazende sırt üzeri sabit durarak akıntının sakinleştiği bölgede bot içerisine alınırsınz. Burada önemli olan kesinlikle yüz üzeri yüzmeye çalışmamaktır. Yüz üzeri yüzmeye çalışırsanız muhtemel görmediğiniz su altındaki kayalar nedeniyle diz kapakları veya kol dirseklerinde zedelenmeler veya istenmeyen kırılmalar meydana gelebilir. Kendinizi sırt üzeri akıntıya bırakın en azgın suları bile kayarak atlatabilirsiniz.

Rafting Kaç Kişi İle Yapılır?, Rafting Botu Kişi Sayıları Hakkında

Rafting Kaç Kişi İle Yapılır? | Olması Gereken Kişi Sayısı

antalya yağmurda rafting gezileri raftingo turlarıRafting Turu Olması Gereken Kişi Sayısı;

Rafting Turları veya etkinliği gruplarla organize edilen bir iştir. Grubunuz yoksa da endişelenmeyin! Etkinliği yapacağınız firma büyükse zaten grupları olacaktır. Sizde 1 kişi bile olsanız bu eğlenceli aktiviteye katılım sağlaya bilirsiniz. Bir rafting botu 6-8-10 kişiliktir. Bunun yanı sıra 2 kişilik şişme botlar mevcuttur. Kısacası botların ve grupların büyüklüklerine göre 2 ile 10 kişilik botlar bulunur. dilediğiniz seçimi yaparak ırmağın akışına kendinizi bırakabilirsiniz. Antalya rafting turlarında sizde macera dolu bir gün geçirmek istiyorsanız İLETİŞİM bölümünden detaylı bilgi edinebilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.

Rafting Ne Zaman Yapılır? Rafting Mevsimi

Rafting Ne Zaman Hangi Aylarda Yapılır? | Rafting Mevsimi

kanyoning turları raftingo rafting turları antaltya manavgat bölRafting Ne Zaman Yapılır?

Rafting şişme botlarla size verilen küreklerle akıntılı sularda karşı koyma veya kayma olayıdır. Ne zaman veya hangi mevsimde rafting yapacağını bilmeniz önemlidir. Bir çok amatör raftingiler yağmurlu zamanlarda rafting yapmayı tercih etmez nedeni sel veya su debisinin yükseleceğinden korkarlar. Oysa rafting bölgeye veya parkur zorluklarına göre değerlendirmelidir. Antalya köprülü kanyonda rafting turları hemen hemen her mevsimde yapılan bir aktivitedir. Nedeni zorluk derecesi 2-3-4 dür. Ve hemen hemen her yaş gurubuna hitap etmektedir. Köprülü Kanyon bölgesinde rafting Turlarının en yoğun yapıldığı aylar Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. Havanın sıcak olması insanların kendilerini serin sulara bıkması Antalya'nın neminden kaçmanın en güzel yoludur. Halbuki çoğu rafting severler bu aktiviteyi ilk bahar ve son bahar aylarına saklamaktadırlar. Su debisi yaz aylarına göre daha yoğun olduğundan ve akıntının daha hızlı seyretmesinden ötürü daha farklı bir heyecan olduğu düşünülür. Bir rafting turuna katılmak tehlikelimi derseniz emin olun otobüsle trafikte seyahat etmekten veya özel aracınızla trafikte seyir halinde olmanızdan çok daha az tehlikelidir. Önemli olan ırmağı iyi tanıyan bir rehberiniz olması ve can güvenliğiniz için gerekli ekipmpanlara sahip olmanız yeterlidir. Köprülü kanyonda günübirlik Rafting yapmak için yapmanız gereken önceden rezervasyon yaptırarak daha uygun fiyatlara katılım sağlayabilirsiniz. Antalya Rafting Adventure ile unutulmaz macera dolu bir gün yaşamak için İLETİŞİM alanından bizlere ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de Rafting Yerleri Irmakları Rotaları Hakkında

Türkiye'de Rafting Yapılan Yerleri | Rafting Bölgeleri

Türkiye'de Rafting Yapılan Yerleri, Irmakları, Çayları;

Türkiye'de Rafting Yerleri Irmakları Rotaları, Köprülü Kanyon veArtvin Çoruh Nehri;

Dünyanın bilinen en hızlı akışı olan ırmaklar arasında yer almaktadır. Bahar aylarında debisinin yükselmesiyle Türkiyede bilinen en iyi nehirleri arasındadır. yüzbinlerce insanın uğrak yeri haline gelen çoruh nehri turizm için önemli bir katkı sağlamaktadır. profesyonel ve amatörler için 4 farklı rafting turu etabı yer almaktadır. ve 170 km ye yakın büyük ve geniş bir parkur alanına sahiptir.

Rize Fırtına Deresi;

Fırtına deresi çamlı hemşinden başlayarak 25 km ye yajın bir parkur alanına sahiptir dik ve dağlık orman bölgesine sahip olan bölge yer yer hızlı akıntı etaplarına ev sahipliği yapmaktadır. rafting turnuva organizasyonlar genellikle bu bölgemizde yapılmaktadır. Dünyadan gelen profesyonel ve amatör raftingcileri hayran bırakan bir doğal güzelliğe sahiptir. En yoğun rafting yapılan zamanlar mayıs ve haziran aylarıdır.

Antalya Köprü Çay Köprülü Kanyon;

Antalyanın Manavgat ilçesinde yer alan Köprü Çay adını ünlü kemerli taş köprüsünden almaktadır. Aslında bölgede 2 adet kemerli taş köprü bulunmaktadır ustanın ve çırağının yapıldığına inanılan asıl köprü büğrüm köprüdür. Diğer köprü ise tam kanyon içerinde çay üzerinde bulunan büyük kemerli köprüdür. Bu nedenle bölgenin adı Köprülü kanyon olarak bilinmektedir. Köprülü kanyon çayının rafting parkur uzunluğu tam 14 km dir. su derecesi 9 dur ve ağırlık olarak su kaynağından çıktığı için yaz kış suyun derecesi aynıdır. Görselliği ve tarihi açısından dünyada bir başka benzeri yoktur. Bölgede yaklaşık rafting turizmi 9 aydır. En yoğun rafting yapılan aylar Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarıdır.

Muğla Dalaman Çayı;

Dalaman çayı 2 ayrı zorluk derecesine sahiptir. Turizm alanına yakın olduğundan ağırlık olarak yabancı turistlerin tercih ettiği bir bölgedir. Irmak uzunluğu 240 km yakındır. ve rafting firmalarının konuçlandıkları yerler genellikle suyun akış hızının daha yoğun olduğu bölgelerde olup misafirlere daha heyecanlı ve eğlenceli turlar sağlamaktır.

Tunceli Munzur Çayı;

Munzur çayı Türkiy'de en son rafting için keşfedilen bölgeler arasında yer almaktadır. Bölgede terörün son bulmasıyla ağırlık olarak yerli misafirlere hizmet verip oldukça eğlenceli zaman geçirmelerine sebep olmuştur. Yaklaşık parkur uzunluğu 20 km olup günden güne artan misafir sayısıyla günümüzde rafting yapılacak çaylar arasında yerini almıştır.

Rafting Malzemeleri , Ekipmanları, Olması Gereken Önemli Başlıca Ekipmanlar

Rafting Ekipmanları, Kıyafetleri | Önemli Ekipmanlar

yağmurda rafting turları köprülü kanyon adventur, raftingo macerRAFTİNG MALZEMELERİ VE EKİPMANLARI

Şişirilebilir Rafting Botları;

Yıllar içinde, şişirilebilir rafting botları, geçmişte parçalanacak kadar Kötü malzemelerden üretilmişlerdir, teknolojik gelişmeler geliştikçe evrim geçirmiştir. Bu gün köprülü kanyonda eğlence dolu bir maceranın tadını çıkarmak için sayısız bir çok şişme rafting botu kullanılmaktadır. be ömürleri uzun yıllar kullanacak düzeyde kaliteli malzemelerden üretilmişlerdir.

Can Yeleği;
Bir can yeleği mutlaka sahip olmanız gereken birincil koruma seçeneğidir. Can yelekleri farklı şekil ve boyutlardadırlar buna göre sınıflandırılabilir. En uygun ve kendilerini rahat hissettiren bir yelek seçmenin önemi büyüktür. Bir can yeleği seçtiğinizde uygun uyum şarttır. Ceket mükemmel bir şekilde oturduğunda ve düzgün bir şekilde fermuarlandığında, üst vücut parçalarını yüzer halde tutar. Aksine, uygun olmayan boyutta bir ceket gereksiz problemler yaratacaktır.

Kasklar;
Kasklar tam güvenlik sağlamak ve kafa yaralanmalarını önlemek için tasarlanmıştır. Kabul edilebilir uluslararası standartlara uygun ithal kaliteli rafting kaskları vardır. Bir başlık seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, mükemmel bir şekilde uyması gerektiğidir.

Karbon Kürekler;
Kürekler, su üzerinde ipeksi pürüzsüz vuruşlar yapacak ve hafif bir canlılık hissi verecek şekilde tasarlanmıştır. Kürekler yeterince rafine edilmişse ve tam boydaysa, rafting eğlencenizi ikiye katlayabilirler.

Wetsuit;
Su ve hava çok soğuksa, wetsuit giyilmesi gerekir. Bu giysi parçası genellikle ısı yalıtımı sağlamak için neoprenden yapılmıştır. Dalış elbisesi içindeki gaz kabarcıkları da suda yüzerlik sağlar.

Drysuit;
Bu giysi, vücut suyun içindeyken pasif termal korumayı önlemek için spor meraklıları tarafından giyilir. Bu, vücudu baş ve eller hariç soğuk suya karşı korur. Kuru bir elbise, ıslak bir giysiden amacına göre farklılık gösterir.

Kurtarma Atma Çantaları;
Kurtarma atma çantaları, nehir rafting ekipmanlarının hayati bir parçasıdır. Bir kurtarma torbası içeride bir ip ile doldurulur ve tehlikede bir yüzücü oluşturur. Halatın ucu torbanın iç tarafına tutturulurken, gevşek uç kurtarıcının elinde kalır. Çanta, desteğini kullanarak sele ulaşmasına yardımcı olmak için yüzücüye atılır. Bu torbalar kompakt boyuttadır ve mümkün olan en az alanı kaplar.

Gerekli tüm ekipmanlar rafting firmaarı tarafından sağlanmaktadır.

Antalya'nın Tüm Bölgelerinden Ulaşım İmkanı İle Macera

Antalya Rafting Ulaşım - Antalya'nın Tüm Bölgelerinden Ulaşım

Antalya'nın Tüm Bölgelerinden Ulaşım İmkanı İle Macera turları,Rafting Ulaşım İçin İletişim;

Köprülü Kanyon Milli park sınırları içerisinde yer alan rafting parkuru 14 KM uzunluğunda dır. Macera severler için düzenlemiş olduğumuz rafting turuna katılmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. yapmanız gereken tek şey iletişim hatlarımızdan her hangi birisini arayarak yerinizi ayırmak. Antalya Merkez, Kemer, Göynük, Bel dibi, Manavgat, Titreyen Göl, Side, Alanya, Kundu, Belek, Serik ve daha fazla ilçelerinden Köprülü Kanyon bölgesine Ulaşım + Rafting + Öğle yemeği paket Fiyatları için İLETİŞİM bölümünden hızlı bilgi alabilirsiniz. Aileniz ve sevdiklerinizle güvenli yolculuğa cıkmanın Adresi Antalya Rafting Adventure.

Rafting Turu Başlangıç Ve Bitiş Zamanı, Rafting Turu Süreleri Hakkında

Rafting Turu Kaç Saat Sürüyor? | Antalya Rafting Saat Ve Süresi

Rafting Turu Başlangıç Ve Bitiş Zamanı, Rafting Turu Süreleri HaRafting Etkinik Süresi;

Antalya Rafting Turları ulaşım araçları ile Antalya'nın tüm ilçelerinden misafirlerimiz alıyor Köprülü Kanyon Rafting bölgesine götürüyoruz. Antalya merkez'den alınış saati yaklaşık sabah 09:00 İla bölgeye ve buluşma noktalarına bağlı olarak saat 11:00 civarıdır. Bir rafting turuna katılmadan önce ulaşım için alınış saatinizi lütfen bir gün önce İLETİŞİM hattımızdan arayarak öğrenebilirsiniz. Rafting Turu'nun bitiş zamanı ve saati ise yaklaşık 15:00 - 15:30 arasıdır. Grubunuz 14 kişi ve üzerinde ise grubunuza özel araçlarla sizi karşılıklı belirlemiş olduğumuz saat ve buluşma noktasından alıyoruz. Son model araçlarımızla tecrübeli şoförlerimiz sayesinde Köprülü Kanyon rafting bölgesine güvenle ulaşırsınız. Ulaşımlı rafting ve parkur detayları hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Rafting Turu Kıyafetleri, Ne Giyilmeli, Neler Getirmeli Yanınızda Olması Gerekenler

Rafting Turu Kıyafetleri | Ne Giyilmeli - Neler Getirmeli

Rafting Turu Kıyafetleri, Ne Giyilmeli, Neler Getirmeli YanınızdRafting Turuna Gelmeden Önce;

Sevgili Rafting ve macera severler rafting turuna katılmaya karar verdiniz fakat yanınıza neleri alıp almıyacağınızı bilmiyorsanız işte size bir Köprülü Kanyon rafting turunda yanınıza almanız gereken malzeme listesi;

YANINIZA ALMANIZI ÖNERDİĞİMİZ MALZEMELER;

  • Rafting turu ıslak bir tur olduğundan yanınıza kurulamak için havlu gerekir
  • Tur sonrası yedek giyebileceğiniz kıyafet
  • Gözlük kullanıyorsanız Gözlük ipi ( yanınızda yoksa firma size sağlacayaktır)
  • Suya dayanıklı fotoğraf makinesi
  • Fotoğraf video bahişi vs. verebilmek için yeterli miktarda nakit para
  • Kendinizi rahat hissedebileceğiniz tur esnasında çabul ve hızlı kuruyan kıyafetler ( şort, Mayo, bikini vs.)
  • Suya giririlebilir kaygan özelliği olmayan spor ayakkabı (yoksa firma tarafından kiralayabilir veya satın alabilirsiniz)
  • Sıcak aylarda yüksek faktörlü güneş kremi

YANINIZA ALMANIZI ÖNERMEDİĞİMİZ MALZEMELER;

  • Yüklü miktarda nakit veya bozuk para
  • Altın ve maddi değeri yüksek kolye, küpe vb.
  • Tur esnasında cep telefonu ve suya dayanıksız dijital kayıt cihazları (Tura başlamadan önce kasaya teslim edebilir tur bitiminde tekrar alabilirsiniz.
  • Yiyecek, içecek ve alkol benzeri çantanızda yer tutacak gıda malzemeleri (ihtiyacınız halinde firmada ki restoran dan temin edebilirsiniz)

Rafting Nasıl Yapılır? Rafting Terimleri, A dan Z ye Rafting Spor Detayları

Rafting Sporu | Vücut Sörfü | A dan Z ye Rafting Terimleri

Rafting Nasıl Yapılır Rafting Terimleri, A dan Z ye Rafting SpoRafting Sporu;

Rafting, şişirilmiş bir sal kullanılarak hedefin nehir köprülerindeki akış yönünde seyrettiği rekabetçi bir spordur. Son derece zorlayıcı ve riskli ve ekip çalışması gerektiren aşırı bir spor olarak kabul edilir. Rafting, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan son derece popüler bir rekreasyonel etkinliktir.

Tüm rafting ırkları, hızlı köprüleri oluşturan doğal nehirler üzerinde yapılır. Rafting için iki farklı olay türü vardır:

  • Sprint : Binicilerin mümkün olan en iyi rota ile rotayı tamamlaması gereken bireysel formatta ya da baştan başa formatında gerçekleştirildi.
  • Slalom : Bu tür yarışlarda, parkur, sallamaya benzer dönüşlerden oluşuyor ve biniciler etraflarında başarıyla dolaşıyorlar.
  • Tüm rafting yarışları 2-8 sürücünün katılacağı takım yarışlarıdır. Irk türüne bakılmaksızın, amaç en hızlı sürede kursu tamamlamaktır.

    Uluslararası Rafting Federasyonu, müsabakaları yapan ve sporu yaygınlaştırmaktan sorumlu olan en yüksek yönetim organıdır. Dünya Rafting Şampiyonaları rafting için düzenlenen en üst düzey etkinlik olup yarışlar açık kategoride ve farklı yaş grupları için hem erkek hem de kadınlar için yapılır.

Beyaz su : Çalkantılı veya köpüklü su, tıpkı sörf veya rap gibi.
Rapids : Nehir tabanında dik bir iniş veya bir kaya nedeniyle aşırı hızlı hareket eden bir nehrin parçası. Genellikle çoğul olarak kullanılır.
Put koyun : Sallar rafting gezisine başlamak için nehre konur.
Take out : Sallar rafting yapıldıktan sonra çıkarılan nokta.
Eddies : Küçük jakuziler.
Vücut sörfü : Sadece bir can yeleği ile hızlı bir nehir sürmek.
Islak giysiler : Su sporları için kullanılan koruyucu giysiler. Bu takımlar cildin bir su tabakasını sıkıştırarak vücut ısısını korumaya yardımcı olur; bu su vücut ısısı ile ısıtılır ve izolatör görevi görür.
Kürek rafting: Bir kürekli bir salta, salona metal bir çerçeve bağlanır ve kılavuz ortadaki bir koltukta oturur. Kürek / kürek kombinasyonu, kılavuzun hala kontrol ve manevra kabiliyetine sahip olduğu ve kürek gücüyle desteklenen bazı nehirlerde iyi çalışır.
Palet rafting : Palet raftingi, kürek raftinginden daha aktif ve katılımcıdır. Bir kürekli salta, tüm kirişler kürekli bir salta iken kılavuzun kumandasına kürekle koştururlar, rehber tüm işi yapar - mürettebat su emme yoluyla (kendi kendine yeten bir sele olmadan) ve yüksek sidingle ( Bir salın yüksek tarafını büyük dalgalar halinde
ölçü için kullanılan teknik)

Punter : Deneyimsiz

Rafting Yaparken Dikkat Etmeniz ve Bilmeniz Gereken Ayrıntılar Hakkında

Rafting Hakkında - Rafting Turu Bilmeniz Gerekenler Hakkında

Rafting yaparken önem arz eden bilinmesi gereken hususlar, RaftiRafting İle İlgili Bilmeniz Gerekenler;

1. Nehirde ceketinizi daima takın. Can yeleği rahatça oturmalıdır. Can yeleğinizi sakin bir bölümde bile olsa çıkarmadan önce daima rehberinizle görüşün.
2. Kasklar, sizi hevesli rafting arkadaşlarınızın küreklerinden ve bir salta kürek / çerçeveden (bir kürek teçhizatına bir kapak takınması durumunda) ve çok nadiren nehir üzerindeki kayalara karşı koruma olarak sizi korumak için takılır.
3. Sadece hızlıca bakmaya gitseniz bile can yeleğinizi ve kaskınızı açık tutun. kayaların üstünde yürüyor olsanız bile düşebilirsiniz, güvenlik ekipmanınız sizi koruyacaktır.
4. Bilek, kol, bacak veya boynunuza herhangi bir ip bağlamayın / sarmayın! Bir kapak olması halinde veya düşmeniz durumunda bu tehlikeli olabilir.
5. Kürek çekerken sallarınızı salondaki güvenlik çizgisine koymayın. Bir kayaya çarptığınızda incinmeniz muhtemeldir.
6. Salın bir kayaya çarpması durumunda, salın iki ton momentumunu hafif kürek, ayak ya da ellerinizle durdurmayın - zarar göreceksiniz. Salın kayalardan çıkmasına izin verin - salları onarmak çok daha kolay (ve daha ucuz!)!
7. Rapids'in üzerinde su kavgalarını ve diğer eğlenceli etkinlikleri durdurun ve kılavuzunuzun büyük rapids'in üstündeki çizgisinde konsantre olmasına izin verin. Kişisel güvenlik ekipmanlarınızın - can yeleği ve kaskları - rahatça oturduğundan ve ayaklarınızın tüplerin altından veya ayak bardaklarının içine, büyük bir hızın üstünde sıkıca tutturulduğundan emin olun.
8. Vücut sörfü sal olmadan hızlı bir görüşme yapmaya çalışıyorsa Bunu yalnızca kolay rapids ve çok fazla kayalar olmayan bölümlerde yapabilirsiniz. Bunu yaparken rahat ederseniz, vücut sörfü eğlenceli bir şeydir. Bir kere suya girince, ayağınız aşağıya doğru bakacak şekilde sırtınızı uzatın, parmaklarınız suyun dışına çıkartacak şekilde pozisyon alın. Hatırlanması gereken birkaç ipucu: a. Nehir rehberinizden izin alıncaya kadar atlamayın.b. Tüm rapids vücut sörfü için güvenli değildir ve izinsiz atlamak isterseniz bir kaç gün boyunca 'eğlenceli' yürüyüş yapıyor olabileceğinizi unutmayın! C. Saldan nehre dalmayın. Yüzeyin altında görünür olmayan kayalar olabileceğinden her zaman önce ayaklarınıza basınız.d. Bir dalganın altına inerken nefes alıp sol yukarı dalgalarken nefes almayı bırakın. Dalganın tepesine çıktıkça nazikçe ellerinizi itebilirsiniz - bu nefes almak için biraz daha keskinleşmenizi sağlar! F. Vücut sörfü rapids, yüzücüler için önerilmez.
9. Bir saltan düşer ve beden sörfü yapmak zorunda kalırsanız, şunları hatırlayın:
a. Panik yapmayın - rahatlayın.
b. Saldan düştüğünüz anda, can yelekiniz sizi derhal yüzeye çıkaracaktır.
c. Salın hemen yanında yüzeceğiniz yüzde doksan yüzde olasılığı vardır. Salı tutun. Salın nehir üzerindeki en büyük can yeleği olduğunu unutmayın.
d. Sala yakınsanız (bir metre veya iki uzakta) ve yüzücüyseniz, sala için yüzün
e. Saldan uzaktaysanız, beyaz su pozisyonunu kabul edin (ayrıca beyaz su misyonerliği pozisyonu olarak da adlandırılır!): Ayağınız aşağıya bakacak şekilde sırt üstünde uzanınız.
f. Hızlı bir şekilde kalkmaya kalkışmayın çünkü bu, bir kaya ya da su altında başka engellerin ayağına takılmasına neden olabilir.
g. Raketine tutun. Saldaki kürek olmadan oldukça yararsız olacaksın ve kürek çekmeden içeri girersen takımın nehre geri atması muhtemel olacaktır. Erişiminizi genişletmek ve yardım almak için kürek takımını kullanabilirsiniz. Raketin ucunu daima size yardım etmeye çalışan birisine veya yardım etmeye çalıştığınız bir kişiye verin.
h. İç güdülerinize aykırı olmasına rağmen rehberinizi dinleyin. Rehberiniz herhangi bir yönde işaret ediyorsa, o yönde yüzün. Rehberleriniz her zaman güvenliği işaret eder.
Rehberinizin size fırlatma ihtimali olan kurtarma torbasına dikkat edin. İpin çantanın dışına yapıştıracağından tutun, çantanın kendisini değil. Halatı bilek veya boynunuzun etrafına sarmayın. Çektiğiniz yönden yüzünüzü işaret ederek omuzunuzun üzerine koyun, çünkü hava cebini oluşturur (emniyet brifinginde rafting yapmadan önce size açıklanacaktır) ve sala geri çekilin.
j. Diğer kirişlerinizden biri saltan düşerse, onları yalnızca can yeleğinin üst kısmından (omuz bölümü) tutun.
k. Gülümseme. Bir nehirde yapılacak en önemli şey - tadını çıkarın!

Tıbbi endişeler

Daha önce bir tıbbi durumunuz varsa, bunları eğiticiye söyleyin ve gerekli reçeteli ilaçları taşımayı unutmayın.

Rafting ipuçları, Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Ayrıntılar Hakkında

Rafting İpuçları | Nehir Ve Rafting Turları Hakkında

Rafting ipuçları, Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Ayrıntılar, RafNehir Ve Rafting Turları Hakkında;

Nehire il defa giriyorsanız haklı olarak birkaç endişeniz olur. Burada, rafting yapmadan önce dikkat etmeniz gereken güvenli ve keyifli bir rafting gezisine sahip olmanıza yardımcı olacak bazı hususlar dikkat çekmek isteriz. Köprülü Kanyon'da nitelikli ve güvenlik bilincine sahip rehberleri ve bir dizi profesyonel uluslararası kalite de rafting kıyafetler vardır. Nehir raftinginin Doğru olanını nasıl seçersiniz? Seyahatinizi planlamadan önce, rafting tur operatörüne birkaç soru sorun:


1. Şirket, rafting operasyonunda ne kadar kaldı?
2. şirketle rafting yapan insanlarla konuşun.
3. Rehberleri ve deneyimlerini sorunuz. Kılavuzların kendileri ile konuşabiliyorsanız, iyi eğitimli, bilgilendirilmiş, iyi iletişim kurup kuramayacaklarını ve güvenlik konusunda bilinçli profesyonel olup olmadıklarını öğrenebilirsiniz.
4. Can yelekleri: İstatistiklere göre, nehir raftinginde kazaların% sekseni, ya cankurtaran ceketi giyilmemesi, (fermuarı ve tokaları sağlam bir şekilde sabitlenmiş) ya da uygun cankurtaran ceketi giymemesi nedeniyle meydana gelmektedir. Can yelekleri yeterli kaldırma gücüne sahip olmalıdır (en az 6 kg, tercihen 9-10 kg), kayışlar vasıtasıyla rahatça oturmasını sağlayacak uygun bir tipte (US Coast Guard Type-III veya V) olmalı ve doğru şekilde giyilmelidir. Şişirilebilir can yeleği ve 'anahtar deliği' tipi ceketler beyaz su raftinginde uygun değildir. Kılavuzlar, cankurtaranların yolculuğa başlamadan önce üstünde "rahatça" takıldığından emin olmalıdır.
5. Tüm turlarda kaskler zorunludur ve yolculuk boyunca kaskların giyilmesi önerilir. Kask, düz bir şekilde sarılmış olmalıdır - bir kayış ile kayış arasına bir parmağınızı kaydırdığınızda rahat hissemelisiniz.
6. Mümkünse botlara ve nehir ekipmanlarına bir göz atın. Yırtılmış can yeleği, kırık kayışlara sahip kasklar ve çok yamalı ve sızdıran botlara güven duyulmaz.
7. Kılavuzlar temel ilk yardım ve CPR (kardiyopulmoner resüsitasyon) nitelikli midir?
8. Şirket, nehirde bir ilk yardım, acil durum tamir seti ve tüm sallarda kurtarma torbaları bulundurup bulunmadığını sorun. Tüm rafting gezileri, onarım malzemesi, tutkal / hızlandırıcı, zımpara kağıdı veya kaba haddeleme aleti ve su geçirmez tamir bandı / ördek bandı içeren tam donanımlı bir tamir seti taşımalıdır. Oar sallarında en az bir yedek oar / yedek oarlock bulunmalıdır. Tüm sallar, salın etrafında, bir yay çizgisi ve tercihen de kıç hattına giden bir güvenlik hattına sahip olmalıdır. Tüm sallar bir atış torbasına sahip olmalı ve kendinden emniyetli olmayan sallar bir kurtarma kovasına sahip olmalıdır (iki tavsiye edilir).

9. Rafting gezisine başlamadan önce bir güvenlik brifinginde ısrar ediniz. Rehber / gezi lideri, söz konusu gezi için gerekli tüm ayrıntıları içeren kapsamlı bir güvenlik brifingi vermelidir.
10. Yüzücü olmayan kişilerin vücut sörf yapmasına izin verilmediğinden emin olun.
11. Gezilerin karanlıktan en az bir saat önce bitirileceğinden emin olun.

Rafting'ten sonra nelere dikkat etmelisiniz

Köprülü Kanyon rafting gezisi sonrasında yüzücülerin kötü sonuçlanan kazalar olabilir. Nehirde yüzmek için bir kaç anektod ve yapılmaması gerekenler:
1. Asla nehirde yanlız yüzmeye çıkmayın - yanınızda bir yol arkadaşı edin.
2. Rehberinizi bildirin ve kampınızla birlikte yüzün.
3. Yüzme şampiyonu ve tomurcuklanan Mark Spitz olsanız bile, nehirde yüzerek, sizi eğiten bir cankurtaran olmadan yüzmeyin.
4. Nehirde yüzüyorsanız, daima bir can yeleği bulundurun. Çapraz akım olabilir ve Köprülü Kanyon'daki rafting suları soğuk akışı nedeniyle kolayca yorulabilir veya vücudunuza kramp girebilir.
5. Bir yemekten hemen sonra nehirde yüzmeyin
6. Alkol içtikten sonra asla yüzmeye çıkmayın.
7. Karanlıktan sonra yüzmeye başlama.
8. Bazı erkeklerdeki yüksek testosteron seviyeleri, onları zayıf yüzücüler olsa bile (hatta bazen yüzücüler bile olmasa bile!) Onları hemen yüzücüler yapabildiğinden, büyük / karışık gruplarda dikkatli olun.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
ONLİNE REZERVASYON VE HIZLI BİLGİ ALMAK İÇİN

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.