Rafting Nasıl Yapılır? Rafting Terimleri, A dan Z ye Rafting Spor Detayları

Rafting Sporu | Vücut Sörfü | A dan Z ye Rafting Terimleri

Rafting Nasıl Yapılır Rafting Terimleri, A dan Z ye Rafting SpoRafting Sporu;

Rafting, şişirilmiş bir sal kullanılarak hedefin nehir köprülerindeki akış yönünde seyrettiği rekabetçi bir spordur. Son derece zorlayıcı ve riskli ve ekip çalışması gerektiren aşırı bir spor olarak kabul edilir. Rafting, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan son derece popüler bir rekreasyonel etkinliktir.

Tüm rafting ırkları, hızlı köprüleri oluşturan doğal nehirler üzerinde yapılır. Rafting için iki farklı olay türü vardır:

  • Sprint : Binicilerin mümkün olan en iyi rota ile rotayı tamamlaması gereken bireysel formatta ya da baştan başa formatında gerçekleştirildi.
  • Slalom : Bu tür yarışlarda, parkur, sallamaya benzer dönüşlerden oluşuyor ve biniciler etraflarında başarıyla dolaşıyorlar.
  • Tüm rafting yarışları 2-8 sürücünün katılacağı takım yarışlarıdır. Irk türüne bakılmaksızın, amaç en hızlı sürede kursu tamamlamaktır.

    Uluslararası Rafting Federasyonu, müsabakaları yapan ve sporu yaygınlaştırmaktan sorumlu olan en yüksek yönetim organıdır. Dünya Rafting Şampiyonaları rafting için düzenlenen en üst düzey etkinlik olup yarışlar açık kategoride ve farklı yaş grupları için hem erkek hem de kadınlar için yapılır.

Beyaz su : Çalkantılı veya köpüklü su, tıpkı sörf veya rap gibi.
Rapids : Nehir tabanında dik bir iniş veya bir kaya nedeniyle aşırı hızlı hareket eden bir nehrin parçası. Genellikle çoğul olarak kullanılır.
Put koyun : Sallar rafting gezisine başlamak için nehre konur.
Take out : Sallar rafting yapıldıktan sonra çıkarılan nokta.
Eddies : Küçük jakuziler.
Vücut sörfü : Sadece bir can yeleği ile hızlı bir nehir sürmek.
Islak giysiler : Su sporları için kullanılan koruyucu giysiler. Bu takımlar cildin bir su tabakasını sıkıştırarak vücut ısısını korumaya yardımcı olur; bu su vücut ısısı ile ısıtılır ve izolatör görevi görür.
Kürek rafting: Bir kürekli bir salta, salona metal bir çerçeve bağlanır ve kılavuz ortadaki bir koltukta oturur. Kürek / kürek kombinasyonu, kılavuzun hala kontrol ve manevra kabiliyetine sahip olduğu ve kürek gücüyle desteklenen bazı nehirlerde iyi çalışır.
Palet rafting : Palet raftingi, kürek raftinginden daha aktif ve katılımcıdır. Bir kürekli salta, tüm kirişler kürekli bir salta iken kılavuzun kumandasına kürekle koştururlar, rehber tüm işi yapar - mürettebat su emme yoluyla (kendi kendine yeten bir sele olmadan) ve yüksek sidingle ( Bir salın yüksek tarafını büyük dalgalar halinde
ölçü için kullanılan teknik)

Punter : Deneyimsiz

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
ONLİNE REZERVASYON VE HIZLI BİLGİ ALMAK İÇİN

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.