Rafting Iramak suyu büyüklüğüne göre sınıflara ayrılan dereler ve Rafting alanlarını en kolaydan en zor aşamaları olan 1 den 6 ya kadar sınıflanır. Rafting aktivitesinin yapılabilmesi için lazım olan malzemeler rafting küreği, ragting botu, ve bunu şişirmek için bot pompası, koruyucu can yeleği ve baş bölgesi için kask gibi ekipmanlar eksiksiz ve tam yer alması gerekmektedir. iklim şartlarının sert olması durumuna bağlı olarak su derecesinin yağışla orantılı olup koruyucu neoplem kıyafeti su geçirgenliği hiç yada çok az olan termal kıyafetler giyilir. Detaylarını aşağıda bilgi olarak sunmaktayız.
EKİPMANLAR:
A) BOTLAR :
Rafting yapılan botlar genelde 3,6 - 4,8 metre uzunluklarında olur. Botun içerindeki suyu tahliye eden delikler, pompayla veya kendi şişme özelliği olan yastık, hırçın dalgalarda ayakların sabitlenebileceği yerler bulunup, yumuşak malzemeden yapılmış suya ve güneşe dayanıklı eğlence, kurtarma veya spor amaçlı kullanılan bir Rafting ekipman ve aracıdır.
B) KASK :
Genelde fiberglas veya sert malzemelerden yapılır. Rafting esnasında düşme sonucu kayalardan baş bölgesini korumada büyük rol oynar. Rafting yaparken kullanılması zorunlu parçalardan bir tanesidir. Çeneden ayarlanabilir kemerlerden oluşmasındaki kasıt baş yapınıza göre ayarlanmasını sağlar. Üzerindeki delikler suya girildiğinde suyun tahliye edilmesini sağlamaktadır.
C) CAN VEYA KORUYUCU YELEK :
Suya düşüldüğü an bayılma esnasında veya şelale içerisinde su yüzeyine daha erken çıkmasını sağlamak için köpük ve hafif malzemeden yapılan önemli Rafting ekipmanlarından bir tanesidir..
D) YAĞMURLUK :
Rafting Sporcularının genelde yağmurlu havalarda giydiği vücut ısısının düşmemesini sağlayan koruyucu özelliği olan bir ekipmandır. Rafting yapanlar için yağmurlu havalarda önerilir.
E) KÜREK :
Rafting botuna yön vermek ve hareket ettirebilmek için tekli ve çiftli olmak üzere tasarlanmış olup sert plastik yelpazesi ve sapı hafif kırılmaz metallerden yapılmıştır.
F) KURTARMA İPİ :
15-30 metre uzunluğunda dolaşmayacak biçimde sarılarak torbasına konulan Rafting botundan düşme esnasında ırmaktan bot içerisine veya ırmak kenarına çekmek için kullanılır. Her rehberde bulunması gereken önemli bir ekipmandır.
G) NEOPLEM KORUYUCU ELBİSE:
Neoplem malzemeden yapılan soğuk havalarda vücut ısısını dengelemek için tasarlanmış uzun ve kısa kollu olarak üretilen Rafting Sporcularının ve denizcilerin kullandığı bir ekipmandır.
H) RAFTİNG AYAKKABISI: Plastik veya özel kumaşlarda imal edilen kaygan özelliği olmayan en ıslak ve yosunlu kayalarda bile kaymayan delikleri sayesinde ayak içerisinde su tutmayan bir Rafting ekipmanıdır.
Antalya Rafting Turların'da eğlencenin farkı RAFTİNGO ile mümkün
Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.
İLETİŞİM / FOR DETAILED INFORMATİON & RESERVATION:
(+90) 534 820 1169
(+90) 501 337 9907
(+90) 538 708 80 50
(+90) 242 502 8050
FOR ENGLİSH & RUSSİAN CONTACT:
(+90) 555 059 9907
Rafting, Rafting Turları, Antalya'da Rafting, Köprülü Kanyon, Beşkonak, Tazı Kanyonu, Rafting ücretleri, Manavgat Rafting, Ulaşım, Antalya Rafting Bölgesi, Rafting Harita, Rafting Parkur Uzunluğu, Kampanyalar, Yemek dahil fiyatlar, Rafting kıyafetleri, Rafting İletişim, Kanyoning Turları, Zipline Antalya, Zipline Turları, Köprü Çay, Çadır Kamp, Antalya kamp alanları, Rafting Antalya, Rafting Turu, Jeep safari, offroad, Extreme Sporlar, Macera Sporları,
KVKK Gizlilik Politikası / Çerezler politikası / Yasal Bilgi / Kullanım Sözleşmesi / Mesafeli Satış Sözleşmesi
©2023 TURAXUS TRAVEL Her Hakkı Saklıdır.